Jak jeść kasztany jadalne

Jeśli szukasz alternatywnego jedzenia na następne wakacje, to pewnie słyszałeś o kasztanach. Ale nie wiedziałeś, jak je jeść, prawda?

Kasztany są jadalne orzechy z rodziny leszczyny, i mają różne zastosowania w naszym życiu. Są pyszne i pożywne również. Musisz jednak wiedzieć, jaki rodzaj kasztanów zamierzasz jeść.

Istnieją dwa rodzaje kasztanów dostępnych na rynku, surowe i gotowane. Surowe kasztany są trochę trudne do jedzenia i są również nazywane surowymi orzechami włoskimi. Mają gorzki smak i nie uzyskasz żadnych wartości odżywczych.

Gotowane kasztany są miękkie i są one również nazywane słodkimi kasztanami. Mają pyszny smak i są świetnym zamiennikiem dla lodów.

Istnieje wiele dostępnych przepisów na wykorzystanie kasztanów jako składników naszych potraw. Podzielę się więc przepisem jednego z moich ulubionych przepisów na kasztany.

Przepis:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.

Surowe kasztany przełożyć do miski.

Umyj i obierz skórkę z kasztanów i pokrój je na połówki.

Dodaj kasztany w blasze do pieczenia i piecz przez 5 do 7 minut.

Wyjmij z piekarnika i pozwól im ostygnąć.

Posiekaj kasztany i dodaj je do blendera.

Dodaj 2 łyżki cukru i zmiksuj.

Możesz cieszyć się nim jako deserem lub jako przekąską.

Wnioski:

Kasztany to pyszne i pożywne owoce, a jeśli jesteś fanem orzechów, to możesz włączyć je do swojej diety. Są one również dobre dla twojego serca i ciśnienia krwi.

Więc, wypróbuj ten przepis i ciesz się zdrowym i pysznym deserem.